Vikings nieuwe slot van NetEnt speel je bij Mr. Play

Vikings nieuwe slot van NetEnt speel je bij Mr. Play

NetEnt heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om van de erg populaire serie Vikings van Netflix een videoslot uit te brengen. Gelanceerd op 22 november 2018 was dit eigenlijk veel te laat. Game of Thrones, The Sopranos, Guns ’n Roses en zelfs King Kong hebben allen hun eigen slotmachine, maar de Vikings bleven telkens uit. NetEnt heeft hier waarschijnlijk dan ook een gat in de markt mee bereikt en verwacht wordt dat Vikings een grote hit zal worden. Hier lees je over wat je van dit spel kunt verwachten.

Een paar feitjes over de gokkast

Voordat we verder ingaan over hoe je op deze schitterend vormgegeven gokkast speelt even een paar feitjes op een rij. Het basisspel wordt gespeeld met 5 rollen en 3 rijen. Er zijn in totaal 20 winlijnen en de minimale inzet is 20 eurocent en de maximale inzet is 200 euro. Het uitkeringspercentage is, zoals we van NetEnt gewend zijn, hoog met 96,05 procent. De variantie is medium, wat betekent dat er niet al te vaak wordt uitbetaald, maar dat de uitbetalingen zeker de moeite waard zijn. Tijdens het gratis spins spel worden er 2 extra rollen bijgeplaatst waardoor er in totaal 78.125 manieren zijn om te winnen. Dit alles, samen met een mooie vormgeving en meeslepende animaties, belooft een spannend en enerverend spel.

Vikings spelen

Vikings is een win-all-ways slotmachine. Dit betekent dat er geen sprake is van winlijnen zoals we ze gewend zijn. Als de symbolen die op de eerste rol zijn verschenen ook op opvolgende rollen verschijnen, ongeacht de positie, draai je winst. Het symbool dat het meeste uitbetaalt is het Viking logo. Daarna zijn het de vier Vikingen Floki, Lagertha, Bjorn en natuurlijk Ragnar, die je ongetwijfeld kent uit de serie, die op de premium symbolen staan. De laagst uitbetalende symbolen zijn de kaartsymbolen. Naast het basisspel zijn er drie verschillende bonussfeatures.

•    Hot Spot: de middelste rol in deze slot is een Hot Spot. Als je daar een volledige stack op draait met een Viking, dan worden alle Vikingen veranderd in deze Viking en worden ze tegelijkertijd scatters. Als je 27 scatters draait kun je maar liefst 1 miljoen euro winnen bij een maximale inzet.
•    Raid Spins: dit is het gratis spins bonusspel. Als je drie scattered schilden draait op de 3e, 4e en 5e rol krijg je 7 gratis spins op 7 rollen en 4 rijen. Het veld wordt voor dit bonusspel dus aanzienlijk groter. Drie van de 7 rollen zijn Hot Spots. Valt er 1 stacked Viking op één van deze Hot Spots, dan veranderen alle Viking symbolen in dit symbool.
•    Shield Wall: deze feature kan zowel in het basisspel als tijdens de Raid Spins worden geactiveerd. Er verschijnt soms een muur van schilden op het scherm en als dit gebeurt veranderen deze allemaal in dezelfde Viking.

Is Vikings van NetEnt de moeite waard?

Dit relatief nieuwe slot van NetEnt is zeker de moeite waard. Het is bijna net zo spannend als de serie zelf en met drie verschillende bonusfeatures zal je je niet snel vervelen. Misschien is het voor ultieme beginners nog wat te wispelturig en ingewikkeld, maar iedereen die wel eens een slotmachine heeft gespeeld kan hier ongetwijfeld plezier aan beleven. De grote winst van 1 miljoen euro die je kunt winnen tijdens de Hot Spot feature hangt natuurlijk altijd boven je hoofd, maar er zijn voldoende andere interessante winsten te behalen. De vormgeving is schitterend, de muziek is meeslepend en het spel is spannend. Speel Vikings bij het Mr. Play Casino en combineer je favoriete serie met je favoriete hobby voor een onvergetelijke spelervaring.