Verschillen Amerikaans, Europees en Frans roulette

Verschillen Amerikaans, Europees en Frans roulette

Dat er meerdere soorten roulette zijn weten veel liefhebbers wel, maar wat dan de verschillen zijn? Het is goed om daar eens naar te kijken en dan kunnen wij je daarbij helpen. Om te beginnen gaan we even terug in de geschiedenis, want het was in de 17e eeuw dat de Franse wiskundige Blaise Pascal het roulette wiel uit heeft gevonden. Dit was toen nog maar de basis voor hetgeen wat er nou is ontwikkeld. Vanaf het jaar 1843 hebben de broers Louis en Francois Blanc het roulette wiel met de enkele 0 ontwikkeld. Hier komt dan ook de naam van roulette vandaan want het is een spel wat echt vernoemd is naar het wiel. Het is namelijk frans voor klein wiel.

Er zijn overeenkomsten tussen Frans en Amerikaans roulette als er naar het wiel wordt gekeken. De getallen 1 tot 10 en de 19 tot 28, daarbij zijn de even getallen zwart en de oneven getallen zijn rood. Dit is het tegenovergestelde van de getallen 11 tot 18 en 29 tot 36. Het is goed om daar naar te kijken, dan weet je hoe alles is opgebouwd en ook ideaal om te zien welke vakken dicht bij elkaar zijn. Zo weet je namelijk ook wat je het beste kunt doen later qua inzetopties.

Meer uitleg per wiel

We gaan even wat dieper in op de verschillende roulette wielen per variant. Het is namelijk een groot verschil hoe dat de wielen gepresenteerd worden. Daarvoor is het goed te weten dat het Amerikaanse wiel 36 vakken heeft in de kleuren zwart en rood en 2 vakken voor de nul en de dubbele 00. Let daarbij goed op want de vakken van 0 zijn gepositioneerd aan de zijkant van het wiel. Dan heb je nog Europees en Frans roulette en die hebben hetzelfde wiel maar ook hetzelfde aantal qua nummers. Maar wat opvallend is, is dat er geen extra 0 te zien is. Eigenlijk is er dus maar een groot verschil en dat is het enkel vak. Het heeft wel een grote impact op het spelen, want een speler heeft een kleinere kans op winst als er een extra 00 is.

Variant kiezen

Als je van plan bent om roulette te spelen dan is het goed om eens na te gaan wat de mogelijkheden daarbij dan zijn. Je kunt namelijk alle varianten spelen, dus gratis en voor eigen geld. De spelregels komen over het algemeen ook overeen en dat maakt het dan ook makkelijker om af te wisselen. Probeer het maar eens goed in te zien want je kunt namelijk ook op je mobiel een gokje wagen. Het is dan even wennen omdat het allemaal wat kleiner lijkt, maar door te oefenen maak je het jezelf wel makkelijker. Het spelen is nog nooit zo leuk geweest als jij eenmaal weet hoe het in zijn werk gaat. Probeer het daarom ook zelf eens in te zien en dan kom je er achter welke variant het beste bij je past. Misschien brengt een extra 00 jou wel veel geluk, alleen te beoordelen als je zelf gaat spelen.