Roulette termen nader uitgelegd

Roulette termen nader uitgelegd

 Wanneer je voor de eerste keer in aanraking komt met een roulettetafel, dan zal je vast en zeker wat termen voorbij zien komen waarbij je denkt wat moet ik daar nou weer mee. Om je daar op voor te bereiden, leggen wij een aantal termen aan je uit. Zo kun je de term Amerikaans roulettewiel tegenkomen, dit is het wiel wat je bij Amerikaans roulette zal gebruiken en dat bestaat uit 38 vakjes, Je hebt dan de cijfers 1 tot en met 36, dan de 0 en de 00. Dan heb je nog de term Backtrack, daarmee bedoelen ze de rand aan de bovenkant van het roulettewiel, daar waar het balletje dan in rond moet gaan. Maar let op want als er gesproken wordt over Biased Wheel dan wil dat zeggen dat het roulettewiel onzuiver is. Als je bijv. live speelt dan kunnen de termen ook uitgesproken worden en is het prettig te weten wat het wil zeggen.

Termen in beeld

Je hebt de term Carré, dit wil zeggen vierkant. Je kunt dan inzetten op 4 nummers tegelijk en dan plaats jij een fiche op een kruispunt van in totaal 4 cijfers. Als je kiest voor Cheval, wat paard wil zeggen, dan plaats je een inzet op 2 nummers tegelijk. Bij Chances Simples gaat het om enkelvoudige kansen en dat zijn 18 nummers, dus rood, zwart, even of oneven. Je hebt dan ook de optie corner bet en dat wil zeggen een inzet op 1 van de 4 aangrenzende getallen. Als je hoort high bet dan wil dat zeggen de inzet op de hoogste getallen en line bet wil zeggen een inzet op de 6 getallen in 2 rijen.

Bij Odd bet gaat het over een inzet op oneven nummers en bij Odds gaat het over de winkansen van een bepaalde inzet. Red bet wil zeggen een inzet op rood en reds wil zeggen de rode chips. Splits bet wil dan zeggen het inzetten op 2 nummers tegelijk. Dan heb je nog de true odss en dat wil zeggen de waarschijnlijkheid van dat een inzet wint. Wager is de term die gebruikt wordt voor inzet op de roulette tafel.

Meer termen

Wanneer dat er over dolly wordt gesproken dan gaat het over de glazen pion die een croupier dan op een winnend vakje zal plaatsen als het nummer is gevallen. Bij Double Zero gaat het over het groene vak met de 2 nullen op de roulette speeltafel. Misschien wil je van speeltafel wisselen? Daarvoor wordt de term table hopping gebruikt. Je kunt ook met een strategie spelen en dan heb je bijv. de martingale strategie en dat is dan een strategie waarbij je inzet na ieder verlies wordt verdubbeld.

Het zijn zomaar een paar termen die je tegen kunt komen, en het is fijn om deze alvast in je op te nemen zodat je weet wat je op de speeltafel kunt verwachten. Zorg dat jij de tijd hebt om na te gaan wat het met je gaat doen en dan zie je wat voor jou het beste werkt op de speeltafel.