Roulette draait allemaal om de bal in de cilinder

Roulette draait allemaal om de bal in de cilinder

Allereerst is het goed om te kijken  wat roulette precies is. Dit is in feite een kansspel waar de coupier een balletje in een van de 37 of 38 vakjes van een draaiend cilinder gooit. De vakjes zijn genummerd van 0 tot en met 36, waarop je kunt inzetten op het speelveld. Jij gokt dus waar het balletje uiteindelijk terecht komt. Er zijn daarom ook verschillende inzetmogelijkheden. Zo kun je op een heel nummer inzetten, wat een plein genoemd wordt of alleen op rood of zwart. Ook kun je jouw kansen nog splitsen door op kruisingen in te zetten.

Kleine verschillen in nummering bij de verschillende varianten

Er zijn twee varianten van het roulette te vinden. In Nederland hebben wij het Europees roulette, waarbij de nummers van 0 tot en met 36 gaan. Als je naar Las Vegas gaat, dan kom je het Amerikaans roulette tegen. Deze heeft dezelfde getallen op het speelveld staan, maar heeft daarnaast ook nog een 00. De 0 is altijd in het groen aangegeven op de cilinder, waardoor er bij Amerikaans roulette twee groene vakken te vinden zijn. De indeling bij beide roulettes is geheel anders op de cilinder, waardoor het soms verwarrend kan zijn om als nieuwe speler in te stappen.

36 keer jouw inzet uitbetaald bij winst

De verschillende varianten roulette hebben ook een ander voordeel voor de bank. Bij Europees roulette is de kans dat het balletje op een heel nummer valt 1 op 37. Je krijgt bij deze vorm van roulette 35 keer jouw inzet terug plus je eigen inleg wanneer je een plein wint. Hierdoor is het voordeel van de bank 2,70 procent. Wanneer je dus bij iedere zet 100 euro inzet, dan verlies je in feite 2,70 per beurt. Voordat je het weet ben je 270 euro kwijt aan het einde van de avond.

Een groot nadeel ten opzichte van de bank bij Amerikaans roulette

Bij Amerikaans roulette gaat het nog een stap verder. Hier is de kans 1 op 38, wat 2,63 procent is, dat het balletje op een plein valt. Ook hier krijg je 35 keer je inleg terug en je eigen inleg. Je hebt hier dus ook 36 keer je eigen inleg, terwijl er 38 vakjes op de roulette zitten bij Amerikaans roulette. Hierdoor heeft de bank een voordeel van 5,263 procent. Aan het eind van de avond kun jij dus 526 euro kwijt zijn wanneer je iedere beurt 100 euro inlegt. De kans dat jij grote verliezen draait, is hier dus vele malen groter.

Doorzie het patroon en vergroot jouw winkans

Wanneer je een van de roulette spellen wilt spelen, ondanks het nadeel ten opzichte van de bank, dan is het goed om te weten hoe je toch een voordeel kunt behalen. Bij Europees roulette kun je daarom beter op enkelvoudige kansen inzetten, zoals de kleuren of even en oneven. Bij een inzet op de 0 en daarmee winst behalen krijg je altijd de helft van jouw inzet terug, waardoor je maar 1,35 procent achterloopt op de bank. Probeer daarom ook bij Amerikaans roulette een patroon te herkennen en speel hier op in.